Vanille frosting recept voor cake pops

nov 5, 12 • ReceptenNo CommentsRead More »

Voor het maken van cake pops gebruik je een frosting naar keuze of een botercrème.
Dit is een eenvoudig recept voor een vanille frosting. Deze frosting maak je snel en smaakt goed in je cake pops.
Het recept is van de legende Martha Stewart. Een simpele vanille frosting, die zeer goed smaakt in combinatie met cake en daarmee dus uitermate geschikt is voor cake pops.

Onderstaande hoeveelheden maken voldoende frosting voor ongeveer 30 cake pops.

Ingrediënten voor de vanille frosting:

– 25 gram roomboter
– 250 gram poedersuiker (1 bus)
– 2 eetlepels melk
– 1/2 eetlepel vanille-extract
– een snufje zout

Doe 25 gram roomboter en 100 gram poedersuiker in een kom. Klop dit met een mixer op een middelmatige snelheid tot het wit en luchtig is. Verlaag de snelheid van de mixer en voeg nu al roerende de rest van de poedersuiker toe. Wanneer je alle poedersuiker hebt toegevoegd mix je alles op middelhoge snelheid. Voeg 2 eetlepels melk en 1/2 eetlepel vanille-extract toe. Mix alles samen nog eens goed door, ongeveer 3 minuten tot je een romige en luchtige massa overhoudt. Zorg dat alle klontjes er uit zijn.

Zo simpel is het eigenlijk, want de vanille frosting is in 5 minuten klaar. Je kunt de frosting nu gaan mengen met de verkruimelde cake om zo stevige cake balletjes te maken voor je cake pops.

Je kunt de frosting eventueel ook al van tevoren maken, bewaar het dan op kamertemperatuur. De frosting kun je maximaal 2 dagen bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *