Valentijn Love Cake Pops Recept

jan 14, 13 • ReceptenNo CommentsRead More »

Verras je geliefde tijdens Valentijn dit jaar met deze romantische, zelfgemaakte cake pops. Met deze chocolade cake pops laat je zien hoeveel je van hem/haar houdt. Liefde gaat tenslotte door de maag.

Valentijn Cake pops

Benodigdheden voor deze Valentijn LOVE Cake Pops:

 • Browniemix 500 gram
 • Wilton Candy Melts Rood
 • Rolfondant wit 250 gram
 • Lollystokjes 15 cm
 • Evt. Crisco om de Candy Melts te verdunnen
 • Optioneel: Cake pop bakvorm of Cake Pop Maker
 • Stap 1: Cake en cakeballetjes makenJe kunt deze Valentijn cake pops met de hand maken, maar ook met een cake pop bakvorm of cake pop maker. Voor alle drie de manieren geldt dat je eerst het browniebeslag maakt. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

   

  Maak je deze Valentijn cake pops met een cake pop bakvorm dan vul je de bakvorm met het brownie beslag en bak je de chocolade cakeballetjes ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  In een Cake Pop Maker is de baktijd van de chocolade cakeballetjes ongeveer 5-8 minuten. Stap 2 sla je hierbij over, want je cakeballetjes zijn meteen klaar.

   

  Maak je de Valentijn cake pops met de hand dan bak je eerst een brownie. Vul dan een cakeblik of brownievorm en bak de brownie in ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de brownie eerst even goed afkoelen, voordat je de brownie helemaal gaat verkruimelen. Vermeng het browniekruimsel met een botercrème of frosting naar keuze. En rol hierna in je handpalm één voor één de cakeballetjes.

   

  Stap 2: Candy Melts smelten

   

  Laat de cakeballetjes nu even goed afkoelen. Zet ze voor ongeveer 10 minuten in de vriezer. Ondertussen kun je de Rode Candy Melts smelten in de magnetron of au bain-marie.
  Kies de gewenste hoeveelheid Candy Melts, voor 20-30 cake pops gebruik je de helft van het zakje. Doe de Rode Candy Melts in een kom en verwarm voor ongeveer 1 minuut op 600 watt in de magnetron. Haal de kom uit de magnetron en roer goed door. Herhaal dit nu steeds met 30 seconden, verwarmen, roeren, verwarmen etc totdat de Candy Melts goed gesmolten zijn.

   

  Vaak zijn de gesmolten Candy Melts nog wat te dik om je cake pops in te dippen. Verdun de Candy Melts dan met een beetje Crisco. (Crisco koop je bijvoorbeeld bij Cakepopwinkel.nl)

   

  Stap 3: Lollystokjes in de cakeballetjes prikken

   

  Haal je cake pops uit de vriezer. Dip de lollystokjes met het puntje in de gesmolten Candy Melts en prik de lollystokjes met dit puntje in de cakeballetjes. Doe dit bij alle cakeballetjes en zet ze dan nog even 5-10 minuten in de koelkast.

   

  Stap 4: Coating aanbrengen

   

  De cakeballetjes zitten nu goed vast aan de lollystokjes. Laat ze heel even op kamertemperatuur komen. Dip vervolgens je cake pops in de gesmolten rode Candy Melts. Gebruik een lepel om het overtollige weg te halen. Je kunt de cake pops ook even goed af tikken tegen de rand van de kom. Doe dit bij alle cake pops en zet de cake pops na het dippen in een houder, zo kunnen ze goed rechtop drogen.

   

  Stap 5: Snijd hartjes en letters uit de rolfondant

   

  Terwijl je cake pops even goed drogen ga je aan de slag met de witte rolfondant. Bestrooi hiervoor het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol hierop de rolfondant uit. Snijd met een mesje de letters L, O, V, E uit de rolfondant. Snijd ook een aantal kleine hartjes uit. Wacht tot de coating van de rode Candy Melts een beetje gehard is en breng vervolgens de letters en hartjes aan op de cake pops.

   

  Afhankelijk van het aantal Valentijn cake pops dat je gaat maken kun je naast LOVE natuurlijk ook nog YOU cake pops er aan toe voegen. Of bijvoorbeeld nog meer cake pops met hartjes. Zeker weten dat je je geliefde met Valentijn zult verrassen met deze cake pops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *