Hoe krijg ik mooie gladde cakepops?

nov 12, 12 • InspiratieNo CommentsRead More »

Ben je ook aan het experimenteren geslagen met het maken van cakepops? Maar lukt het je nog niet om mooie gladde cakepops te maken zonder oneffenheden? Lees dan verder, want hieronder geven we een aantal tips om wél perfect gladde cakepops te krijgen.

Tip 1: Allereerst is het belangrijk dat je de cakeballetjes goed op de palm van je hand draait. Mooie ronde cakeballetjes zijn de basis voor perfect gladde cakepops. Het valt of staat dus eigenlijk al met het maken van de cakeballetjes. Een maatschepje is een goed hulpmiddel, zo krijg je ook uiteindelijk cakepops van gelijke grootte.

Tip 2: Laat de cakeballetjes als ze klaar zijn afkoelen in de vriezer. Doe dit voor ongeveer 10 minuten. Haal de cakeballetjes eruit, laat ze heel even een paar minuten wennen aan de kamertemperatuur en dip ze dan in de chocolade of candy melts. Als je de cakeballetjes in de vriezer bewaart dan worden ze steviger dan in de koelkast.

Tip 3: De chocolade of candy melts moeten goed gesmolten zijn, voordat je je cakepops erin dipt. Wanneer de gesmolten chocolade of candy melts nog te dik zijn, dan krijg je oneffenheden bij het dippen. Een beetje crisco doet dan wonderen, hiermee verdun je de chocolade iets. Wanneer de gesmolten chocolade of candy melts op yoghurt lijkt dan heb je de juiste dikte gevonden.

Tip 4: Dan is het verder nog een kwestie van goed rond draaien en de overtollige chocolade/candy melt verwijderen met behulp van een lepel. Houd hierbij de cakepop een beetje schuin.

Met al deze tips zou je nu ook in staat moeten zijn om perfecte gladde cakepops te maken!
candy melts gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *