Hoe maak ik cakepops met een Cake Pop Maker?

nov 22, 12 • Inspiratie3 CommentsRead More »

Cakepops uit een Cake Pop MakerBen je ook een gelukkige bezitter van een Cake Pop Maker? Dan gaat het maken van je cakepops ineens een stuk sneller. Ook zul je dan merken dat de cakepops anders smaken dan wanneer je ze met een zelfgebakken cake of kant en klare cake maakt. Sommigen vinden deze cakepops lekkerder! Zelf ben ik er nog niet helemaal uit, maar geef ik graag wat tips over hoe je cakepops maakt met een Cake Pop Maker. Het is namelijk de eerste keer eventjes uitproberen.

Er zijn verschillende Cake Pop Makers te koop, bijvoorbeeld van Princess, Babycakes en Bestron. Lees goed de bijgeleverde instructie door, want de apparaten zijn allemaal toch nog weer iets anders. De ene Cake Pop Maker wordt ook heter dan de andere, wat weer invloed heeft op de baktijd van je cakepops. Als gemiddelde baktijd kun je ongeveer 5 – 8 minuten aanhouden.

Maak een beslag voor muffins, cake of biscuit. Zelf heb ik al cakepops gemaakt in mijn Cake Pop Maker met deze Mix voor Cakepops en een mix voor Biscuit. Wanneer je beslag klaar is vet je eerst je Cake Pop Maker in met een beetje boter of bakspray. Zet de Cake Pop Maker nu aan, bij de meeste Cake Pop Makers moet je dan wachten tot het groene lampje brandt voordat je het beslag erin kunt bakken. Het werkt eigenlijk net als bij een tosti-of wafelijzer.
Vul nu de gaatjes met het beslag, net tot onder de rand. Giet je de gaatjes te vol dan kunnen de cakeballetjes niet goed rijzen. Doe het deksel dicht en bak de cakeballetjes nu voor ongeveer 2-3 minuten aan deze kant. Doe de Cake Pop Maker weer open en draai de cakeballetjes allemaal om. Dit kan bijvoorbeeld met een spatel of satéprikker. Bak nu ook de andere kant ongeveer 2-3 minuten. De cakeballetjes zijn klaar wanneer ze aan alle klanten lichtbruin zijn. Haal de cakeballetjes uit de Cake Pop Maker en laat ze nu eerst even afkoelen voordat je er mee aan de slag gaat.
Zo bak je snel en eenvoudig de ene na de andere lading cakeballetjes. Ideaal als je een hele serie moet maken! Ze worden alleen niet egaal bruin, mij is dat in elk geval nog niet gelukt. Iemand anders misschien wel?
maak cake pops met een cake pop maker

3 Responses to Hoe maak ik cakepops met een Cake Pop Maker?

 1. Mieke schreef:

  Wat een geweldig goede tip! Omdraaien na 3 minuten.
  Vandaag voor het eerst aan het bakken met de popcake maker.
  Heb een glutenvrij recept met amandel, en die keer ik om na 5 minuten.
  Hartelijk dank voor het plaatsen van deze tip.
  Vriendelijke groet, Mieke

  • Marriet Keller schreef:

   Hoi Mieke,

   Wat is jouw glutenvrije recpet? Ben daar erg in geinteresserd!

   Alvast bedankt voor je reactie!

   Groetjes Marriet Keller

 2. Marcel Gremmé schreef:

  Goeiemiddag,

  Als je foto’s van Bestron-producten gebruikt (http://www.cakepopsmaken.nl/hoe-maak-ik-cakepops-met-een-cake-pop-maker/) dan is het wel zo aardig om in ieder geval te verwijzen naar de betreffende Bestron pagina.

  In het andere geval kunnen we u ook een factuur sturen voor de rechten van het gebruik van deze foto in de afgelopen jaren.

  Als ik u was, zou ik kiezen voor mogelijkheid 1… 🙂

  Met vriendelijke groeten,
  Bestron Nederland BV

  Marcel Gremmé
  Marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *