Chocolade Pepernoten Cake Pops

nov 10, 12 • ReceptenNo CommentsRead More »

Het is bijna Sinterklaas. We mogen weer smullen van lekkernijen zoals speculaas en pepernoten, maar vanaf dit jaar komt daar een mogelijke nieuwe traditie bij voor de Sinterklaasavond: Chocolade Pepernoten Pops.
Pepernoten blijken namelijk ook zeer geschikt als basis voor cake pops. Voor dit recept gebruik je dan ook geen cake maar kruidnoten. En dan om het extra lekker te maken een combinatie van pepernoten met een laagje chocolade.

Ingrediënten:
Voor ongeveer 30 Chocolade Pepernoten Pops.

– 1 zak kruidnoten (500 gram)
– Chocolade melts puur (400 gram)
– Roomkaas glazuur: 200 gram monchou (2 pakjes), 50 gram roomboter, 250 gram poedersuiker (1 bus), 1/2 eetlepel vanille-extract en 4 eetlepels crème fraîche
– evt. gekleurde confettimix voor decoratie

Pepernoten Pops
Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of sla de kruidnoten kapot met bijvoorbeeld een deegroller. De volgende stap is het maken van het roomkaas glazuur, dit wordt straks vermengd met de verkruimelde kruidnoten. Klop de monchou en de roomboter luchtig in een kom. Voeg vervolgens de poedersuiker, crème fraîche en het vanille-extract toe. Klop nog ongeveer een minuut tot je een luchtig en romig mengsel hebt.

Meng nu de roomkaas glazuur met de verkruimelde kruidnoten. Wanneer het mengsel kneedbaar is kun je er cake balletjes van rollen met je hand. Je kunt hiervoor ook een klein maatschepje gebruiken om gelijke balletjes te krijgen.

Leg de cake balletjes op een plaat of bord en maak een gaatje in de bovenkant van de cake balletjes met een tandenstoker (hier gaat later het lollystokje in). De cake balletjes moeten nu even afkoelen in de vriezer of koelkast voor ongeveer 10 minuten, zodat ze wat steviger worden.

Smelt ondertussen de pure chocolade melts au bain marie. Haal de cake balletjes uit de vriezer/koelkast en laat ze eerst even op kamertemperatuur komen.
Dip elk lollystokje even in de chocolade melt en prik de lollystokjes vervolgens één voor éen in de cake balletjes. Zo zorg je ervoor dat de balletjes niet van hun stokje vallen.

Dip de Pepernoten Pops in de gesmolten chocolade. Gebruik een lepel om de overtollige chocolade er van af te halen.
En klaar zijn de Chocolade Pepernoten Pops!
Je kunt in plaats van pure chocolade melts natuurlijk ook witte chocolade melts gebruiken. Of voor een vrolijk gekleurde cake pop gebruik je de candy melts van Wilton, die zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Chocolade Pepernoten Pops

De Chocolade Pepernoten Pops kun je nog versieren met bijvoorbeeld gekleurde confettimix, dan zien ze er net iets feestelijker uit. Doe dit niet te lang na het dippen in de gesmolten chocolade, anders blijven de parels niet meer plakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *