Cake Pops

 • Recepten
 • Inspiratie
 • Heerlijke cake pops

  Cake pops zijn vrolijke cakeballetjes op een stokje. Inmiddels ook razend populair in Nederland. Cake pops zijn vooral erg leuk om zelf te maken. Op deze blog vind je volop inspiratie, tips en recepten voor het maken van cake pops. Cake pops zijn leuk als traktatie, voor een high tea of gewoon lekker bij de koffie.

  Cake pops maken: Hoe maak je cake pops?

  Er zijn maarliefst 3 verschillende manieren om cake pops te maken. Het gaat dan om de manier waarop je je cakeballetjes voor je cake pops maakt.

  Cake pops maken met een cake pop bakvorm

  Met een cake pop bakvorm bak je je cakepops in een speciale silicone bakvorm in de oven. Je maakt een beslag van cupcake mix of biscuitmix. Hiermee vul je de cake pop bakvorm en dan gaat deze de oven in. In ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van je oven) zijn de cakeballetjes voor je cake pops nu klaar! Ideaal en je krijgt hiermee ook lekkere luchtige balletjes. Aan deze cakeballetjes hoeft geen frosting of botercrême toegevoegd te worden, dit zorgt voor die extra luchtige smaak.

  • Cake pops maken met een cake pop maker

   Wil je nog sneller veel cake pops tegelijk maken? Dan biedt de cake pop maker echt uitkomst. De meeste cake pop makers zijn geschikt voor 12 cake pops. Met een cake pop maker bak je in 5-8 minuten je cake pops. De perfecte oplossing wanneer je een hele lading cake pops wilt maken. Net als de cake pops gemaakt met een cake pop bakvorm smaken ook deze cake pops luchtiger dan de cakeballetjes gemaakt met de hand.

   Lees meer: Hoe maak ik cake pops met een cake pop maker?

  • 3. Cakeballetjes met de hand makenBakerella, de bedenkster van cake pops maakt de cakeballetjes met de hand. Ze gebruikt hiervoor een kant en klare cake, een zelfgebakken cake of bijvoorbeeld koekjes. De cake of koekjes worden verkruimeld en vermengd met een frosting of botercrême om er vervolgens met de hand cakeballetjes van te draaien. Hieronder vind je hiervoor een eenvoudig basisrecept.

  2 Responses to Cake Pops

  1. sonique schreef:

   ze zijn heerlijk echt geweldig super cool dit is een geweldige site ik wil meer in een recepten boek staan tok tok van die kippetjes echt geniaal 🙂

  2. Femke schreef:

   Dank je voor het plaatsen van deze recepten! Wat ik wel mis, en nergens kan vinden… is een recept waarin de hoeveelheden staan wanneer je een niet-zelfgebakken cake gebruikt! Hoeveel gram cake moet je gebruiken ten opzichte van het aantal gram boter, poedersuiker, melk, enz.?

   Ik hoop dat je hier een antwoord op kunt geven en misschien zelfs ergens hier plaatsen (ik zoek al een hele tijd maar alle recepten die ik vind gaan uit van een zelfgebakken cake!).

   Alvast bedankt!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *