Cake pops bewaren

jan 3, 13 • InspiratieNo CommentsRead More »

Vaak krijg ik de vraag hoe lang je cake pops kunt bewaren. Hoe lang je je cake pops kunt bewaren hangt af van de manier waarop je de cake pops wilt bewaren. Kies je voor de koelkast, diepvries of op kamertemperatuur?

Cake pops bewaren op kamertemperatuur

Je kunt je cake pops het beste bewaren op kamertemperatuur. Wanneer je je cake pops op kamertemperatuur bewaart dan zijn deze nog ongeveer 1 week lekker van smaak. Eventueel 2 weken, maar dan moet je je cake pops wel extra beschermen. Je kunt je cake pops bijvoorbeeld bewaren in een koektrommel, een andere luchtdichte doos of je kunt de cake pops per stuk verpakken in zakjes, zoals deze speciale cake pop zakjes.

Nog een tip: Zet je cake pops niet in de volle zon, dan worden de cake pops warm en kunnen ze zacht worden. Kies dus een koele plek uit voor je cake pops. Overigens kun je je cake pops het beste bewaren nadat je ze gedoopt hebt in de smelt chocolade of candy melts. Het laagje coating beschermd namelijk de cake. Bewaar je alleen de cakeballetjes op kamertemperatuur dan worden ze een beetje kruimelig en krijg je uiteindelijk geen mooie gladde cake pops.

Cake pops bewaren in de diepvries

Een tweede optie is om je cake pops te bewaren in de diepvries. In de diepvries kun je je cake pops tot wel 2 maanden bewaren. Mijn advies is dan wel om alleen de cakeballetjes in te vriezen. Bij het ontdooien heb je namelijk kans dat de cake pops gaan ‘zweten’ en je versiering hierdoor wordt verpest. Je coating kan breken bij het ontdooien of er kunnen scheurtjes in komen. Bij gebruik van meerdere kleuren candy melts kunnen de kleuren ook in elkaar door gaan lopen na het ontdooien. Voorkom een temperatuurschok voor je cake pops! Laat je cake pops daarom geleidelijk op temperatuur komen en zet ze uit de vriezer eerst in de koelkast.

Zorg ervoor dat je cakeballetjes of je cake pops inclusief versiering goed zijn afgekoeld voordat je ze gaat invriezen. Ook dan heb je namelijk kans op scheurtjes in de coating. Zet je cake pops ook voor het invriezen nog even in de koelkast en dan pas in de diepvries!

Cake pops in de koelkast bewaren

Je kunt je cake pops ook in de koelkast bewaren. Maar ik raad je dit eigenlijk toch af. Kies er liever voor om je cake pops op kamertemperatuur of in de diepvries te bewaren. Er zijn namelijk geen voordelen van het bewaren in de koelkast ten opzichte van deze twee andere opties. Mocht je nou geen vriezer hebben of geen koele plek in huis, dan kun je natuurlijk wel het beste kiezen voor de koelkast!

maak cake pops met een cake pop maker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *